Каталог с хотели в България
Намерете своя хотел или къща за гости в България. Само актуална информация за семейни хотели, хотели на море, хотели на планина, квартири и апартаменти в България. Туристически агенции и рент-а-кар.

Вилно селище Двореца

Вилно селище Двореца ще Ви пренесе сред очарованието на едно архитектурно богатство и прекрасно място за отдих край морсия бряг.
ПРОФИЛ ГАЛЕРИЯ

Една от най-големите забележителности в град Балчик безспорно е архитектурно-парковият комплекс „Двореца“. Идеята за неговото изграждане е да служи като резиденция за румънската кралица Мария. Той е построен през 1936 година като и до днес можете да се насладите на неговата удивителна архитектура и уникална атмосфера. Всъщност, комплексът ще представи на гостите на града и една уникална възможност – да прекарат своята ваканция, изцяло потопени в обстановката на това забележително кътче.

Почивката Ви тук ще в един наистина нетрадиционен начин да прекарате свободното си време, съчетавайки го с множество интересни културни събития.
В комплекса са изградени и вили, част от които били предназначени за антуража на кралицата. Днес всички те са обособени в едно уникално Вилно селище „Двореца“, отличено с три звезди.

То е съставено от шест вили, които заедно подслоняват общо двадесет и девет ДВОЙНИ СТАИ и още дванадесет АПАРТАМЕНТА. Всички те се радват на уникална обстановка, пресъздаваща духа на онова време. Обзавеждането е изключително елегантно и ще се постарае да осигури на гостите пълен комфорт. Помещенията са с отделни санитарни възли и предвиждат всякакви екстри.

Вили:

ПРИНЦ НИКОЛАЙ
Това е постройката, в която е живял малкият син на кралицата – Николай. Вилата се разполага на доста голям наклон, поради което от западната страна тя е на три етажа, а източната страна завършва на един етаж.

ЗАЛЕЗ
Това е била постройката, в която подслонявана е бивала войсковата част, охранявала Двореца. Днес тя, както и останалите вили, са пригодени за подслоняването на туристи. Самата сграда е съставена от четири апартамента с климатици, всеки от които би могъл да подслони четирима души.

ГУТМАН
Карол Гутман е човекът, който се заема с довършването на парковия комплекс, след смъртта на Жул Жани, който започва неговото изграждане. По-късно Гутман става и управител на целия комплекс. Вилата е построена за самия него и носи неговото име. Съставена е от пет прекрасно обзаведен двойни стаи. Тук на разположение са климатици, както и централно парно отопление.

ИЗБЪНДА
Тази постройка е изградена в традиционен български стил и на времето е служила като поща, телеграф, а също така и кино на кралицата. Днес тук ще откриете четиринадесет удобни стаи и още два апартамента, готови да Ви подслонят.

СЮИТА
Тук е била подслонявана свитата на кралицата. Днес гостите тук ще използват осем двойни стаи и четири прекрасни апартамента, два от които предлагащи място за по четирима души, а другите два с капацитет от двама души. Всяко от тези помещения се състои от хол, спалня и обща баня.

МОАРА
Думата в превод от румънски означава воденица и всъщност сградата е една от първите, които са съществували още преди строежа на двореца. Постройката е уникална и единствена с прекрасни дървени орнаменти, изработени на ръка. На първия етаж има апартамент, една стая, както и доста просторно фоайе, служещо за посрещане на гости. Прекрасно извито вътрешно стълбище отвежда към спалня на втория етаж, от където се открива изглед към морето. Вилата е готова да подслони шестима души.

Селището посреща гости целогодишно!

За резервации:
0579/ 7 68 54

Заповядайте!

Можете да се свържете с нас чрез следната форма за контакти:
Име: *
E-mail: *
Телефон / GSM:
Съобщение: *
СПАМ защита:
Код: *
Полетата означени със звездичка са задължителни!
Галерия
Удобства:
  • изглед
Вид на обекта:
  • Комплекси
Тип на обекта:
  • На море
  • Градски туризъм
nastanise.com © 2024