Каталог с хотели в България
Намерете своя хотел или къща за гости в България. Само актуална информация за семейни хотели, хотели на море, хотели на планина, квартири и апартаменти в България. Туристически агенции и рент-а-кар.

Хижа Узана

Хижа Узана в Габрово е отлично място за приятна почивка на планина
ПРОФИЛ ГАЛЕРИЯ

Извисяваща се на 1240 метра височина, Хижа „Узана“ носи името на живописната местност, в която се разполага. Тук, сред прелестта на Балкана и само на двадесет и пет километра от Габрово, ще се наслаждавате на спокойствие, на красиви гледки и комфорт. Хижата е подходяща както за разходка из планината през летните дни, така и за ски през зимния сезон.

Самата хижа представлява масивна триетажна постройка. Тя ще Ви предложи просторна трапезария, фоайе, а също и прекрасна ВЕРАНДА. На разположение за настаняване пък са ЕДИНАДЕСЕТ СПАЛНИ и ДВЕ ТАВАНСКИ ПОМЕЩЕНИЯ, които общо могат да подслонят осемдесет души. Стаите предлагат по две, три, четири и повече легла. През зимните дни част от помещенията се отопляват на твърдо гориво, което внася още повече уют.
Всички стаи в хижата са ремонтирани и днес се радват на нови легла с удобни матраци и освежен интериор.

Санитарни възли има на приземния, както и на двата спални етажа.
Гостите ще се радват и на бистра студена вода, благодарение на собствения водоизточник на хижата.
На разположение за всички ще бъде и кухня. Тя предлага всякакви електрически и газови уреди, с помощта на които да приготвяте храната си.

Много са и приятните начини, по които можете да прекарате времето си тук. Местността Узана е изключително красива и разходката в околността със сигурност ще Ви допадне. Можете да си наберете ягоди, билки и гъби.
Колоезденето също е сред предлаганите развлечения. С подходящия велосипед бихте могли да достигнете до Шипка и хижа „Мазалат“.
В близост до хижата се разполагат и няколко ски писти, така че няма да Ви бъде скучно и през зимния сезон.
За деца тук организирани могат да бъдат и всякакви лагери. Много са спортните клубове и екологичните организации, които го правят. Хижата е и любимо място за провеждане на ежегодните срещи на туристите ветерани и студентите.

Хижа „Узана“ ще Ви очаква!

Можете да се свържете с нас чрез следната форма за контакти:
Име: *
E-mail: *
Телефон / GSM:
Съобщение: *
СПАМ защита:
Код: *
Полетата означени със звездичка са задължителни!
Галерия
Удобства:
  • паркинг
  • изглед
  • кухненски бокс
  • тераса
Вид на обекта:
  • Къщи за гости
Тип на обекта:
  • На планина
  • Ски туризъм
  • Еко туризъм
nastanise.com © 2024